Ε.Π.Π.Α.Π.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΑΡΝΗ 56–ΑΘΗΝΑ ΤΚ10437ΤΗΛ.2105221364 FAX 2105238228

ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ : 2893/73

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ της ΕΠΠΑΠ συνεδρίασε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

[1]. Εγγυήσεις

Δεν δεχόμαστε καμία αντισυμβατική αύξηση της εγγυήσεως των 600 ευρώ που προβλέπεται από την μεταξύ μας σύμβαση με την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Το Σωματείο μας ήδη, από τις 29/7/2011, έχει καταθέσει εξώδικη ενημέρωση και διαμαρτυρία προς την ΟΠΑΠ Α.Ε. και με την βοήθεια του δικηγόρου του Σωματείου, είναι έτοιμο να συνδράμει και να συμπαρασταθεί σε όποιο συνάδελφο-μέλος του θέλει να διεκδικήσει δια της δικαστικής οδού, τα νόμιμα δικαιώματά του ενάντια στην αυθαίρετη και καταχρηστική συμπεριφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε.

[2]. VLT’s

Η ανάθεση στην ΟΠΑΠ Α.Ε. της μονοπωλιακής εκμετάλλευσης των μηχανημάτων VLT’S, συνεπάγεται την, χωρίς εξαιρέσεις, τήρηση της υποχρέωσης της, βάσει της μεταξύ μας συμβάσεως να τα διαθέσει μέσα στα πρακτορεία μας. Αυτό αποτελεί και την θέση του σωματείου μας και αποφασίστηκε προς αυτή την κατεύθυνση να κινηθεί το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΠΑΠ.

[3]. Δίκτυο Πρακτορείων

Η συνεχιζόμενη δράση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται διαδικτυακά σε τυχερά παίγνια δεν θα είναι πλέον ανεκτή από εμάς. Είμαστε αντίθετοι με την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο ίντερνετ και δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης του δικτύου πρακτορείων και παραβίασης των κατοχυρωμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων μας

Την συγκεκριμένη στιγμή και με όπλο την σύμβαση μεταξύ πρακτόρων - ΟΠΑΠ Α.Ε. αλλά και την σύμβαση ΟΠΑΠ-Ελληνικό Δημόσιο, δηλώνουμε ότι τα πρακτορεία μας θα είναι ο ένας και μοναδικός φορέας που θα εισπράττει χρήματα για την ΟΠΑΠ Α.Ε. τα οποία θα αποδίδει στην εταιρεία, αφού παρακρατεί την συμφωνηθείσα προμήθεια όπως αυτή είναι καταγεγραμμένη στη μεταξύ μας σύμβαση και δε δεχόμαστε καμία μείωσή της. Αντιθέτως και επειδή τα λειτουργικά μας έξοδα μεγαλώνουν, οφείλουμε να διεκδικήσουμε αύξηση της προμήθειάς μας, ανάλογη της προσφοράς μας στα κέρδη της εταιρείας. Από την άλλη οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει από κοινού με την ΠΟΕΠΠΠ ενάντια σε όλους αυτούς που διαφημίζουν ή διαθέτουν παράνομες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, που η μέχρι και σήμερα δραστηριότητά τους, ζημιώνει τους πράκτορες, την ΟΠΑΠ Α.Ε. αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΑΣ

[4]. Οδοιπορικά μελών Δ.Σ. Ε.Π.Π.Α.Π

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καταργείται χωρίς καμία εξαίρεση η καταβολή από το ταμείο της ΕΠΠΑΠ κάθε μορφής οδοιπορικών προς όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Δ.Σ.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΝΟΜΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 21 / 10 / 2011

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα μετά την ανασυγκρότηση των θέσεων του Δ.Σ. της Ε.Π.Π.Α.Π. δεχόμαστε έναν ατελείωτο πόλεμο λάσπης , συκοφαντίας και προσπάθειας διαστρέβλωσης των γεγονότων και της αλήθειας.

Αποφασίσαμε από κοινού να μην απαντάμε στις προκλήσεις , τις ύβρεις και τις προσβολές.

Αντί να μπαίνουμε σε στείρες αντιπαραθέσεις , επιλέξαμε να εργαστούμε σκληρά και να απαντήσουμε σε όλους εκείνους με προτάσεις και επιχειρήματα ώστε να ανταπεξέλθει ο κλάδος μας στις σύγχρονες απαιτήσεις και τις προκλήσεις των καιρών.

Να θεσμοθετήσουμε και να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα επαγγελματικά μας δικαιώματα στην σύγχρονη και ολοένα απαιτητικότερη και ανταγωνιστική αγορά τυχερών παιγνίων στην χώρα μας.

Δυστυχώς αυτό θεωρήθηκε από κάποιους αδυναμία να τους αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες τακτικές (συκοφαντίες, ύβρεις, συνδικαλιστικές κορώνες, διαστρέβλωση της αλήθειας, ).

Λυπούμαστε πολύ ,αλλά κύριοι δεν θα σας κάνουμε την χάρη να μας παρασύρεται σε τέτοιους είδους διαμάχες.

Είναι πολύ σοβαρότερα τα θέματα που μας απασχολούν, από την αδυναμία κάποιων συνταξιούχων πρώην συναδέλφων πρώην συνδικαλιστών να κατανοήσουν ότι ο χρόνος και οι εξελίξεις τους έχουν ξεπεράσει προ πολλού και δεν είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται εκείνοι περισσότερο από εμάς για το επαγγελματικό μας μέλλον.

Τυφλωμένοι από το συνδικαλιστικό τους πάθος και όχι πλέον από την αγωνία για το αύριο των καταστημάτων μας προσπαθούν να διοικούν και να παίρνουν αποφάσεις δια στόματος “αχυράνθρωπων” που τους ελέγχουν απόλυτα.

Προσπαθούν να διασπείρουν διχόνοια μεταξύ μας αδιαφορώντας εάν απολέσουμε το σημαντικότερο όπλο το οποίο διαθέτουμε ,την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Το σπουδαιότερο όπλο για όλους εμάς είναι Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ.

Δυστυχώς για εκείνους δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουν τα νέα συνδικαλιστικά ήθη τα οποία πρεσβεύουμε που βασίζονται στον σεβασμό και του τελευταίου συνάδελφου και όχι μόνο των δικών μας ανθρώπων και των δικών μας ψηφοφόρων αλλά όλων των συναδέλφων σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Τρανό παράδειγμα η πρόσφατη ανασυγκρότηση των θέσεων του Δ.Σ. της Ε.Π.Π.Α.Π. που μοναδικό σκοπό είχε την ενεργοποίηση του μεγαλύτερου σωματείου της χώρας και την αξιοποίηση όλων των μελών του κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ανοίγουμε νέους διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και από τις πρώτες κιόλας ημέρες κατορθώσαμε να ανοίξουμε πόρτες ερμητικά κλειστές σε παλαιότερες συμπεριφορές και τακτικές ώστε να ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα τους συναδέλφους για όλα τα θέματα που τους απασχολούν ώστε όλοι μαζί να πάρουμε τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας.

Μοναδικό μας όπλο είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Βεβαίως αυτό δεν αρέσει σε κάποιους που είχαν μάθει να διοικούν απολυταρχικά και να θεωρούν ότι έχουν το αλάθητο του πάπα στις απόψεις και τις ενέργειες τους.

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό που τους διακατέχει πλέον εφόσον έχουν καταλάβει ότι έχουμε το ‘ελάττωμα” να ρωτάμε ,να σκεφτόμαστε , να μην δεχόμαστε τίποτα χωρίς να το επεξεργάζεται το μυαλό μας.

Κυρίως όμως τους τρομοκρατεί τι μπορεί να ανακαλύψουμε ,από τη στιγμή που όλοι εμείς “οι προδότες, οι δοσίλογοι , και οι ψεύτες “είμαστε ανεξέλεγκτoι δίχως τη δική τους παρεμβολή.

 

 

 

 

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κάνουν σπασμωδικές κινήσεις αντιπερισπασμού όπως η πρόσφατη “διαγραφή” έξι μελών του ψηφοδελτίου της Α.Σ.Ε.Π.Α από τον συνταξιούχο πλέον συνάδελφο συνδικαλιστή , ιδρυτικού μέλους της συγκεκριμένης παράταξης.

Δεν έχει όμως κατανοήσει ότι δεν είχε απολύτως κανένα θεσμικό δικαίωμα να προβεί στην συγκεκριμένη πράξη και του κάνουμε απολύτως σαφές ότι εμείς οι πρώτοι (6) έξι σε σταυροφορία πίσω από τον κύριο Κοντώση Βασίλειο δεν αναγνωρίζουμε ότι έχει αυτή την εξουσία.

Οι μόνοι που έχουν αυτό το δικαίωμα είναι οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι και οι δεκάδες των συναδέλφων που μας τίμησαν με την ψήφο τους εκτιμώντας τον αγώνα και την εργασία μας.

Επίσης του θυμίζω το άρθρο 6 παράγραφος 7 του καταστατικού της Ε.Π.Α.Π.Π. που αναφέρει σαφώς ότι “τα επίτιμα μέλη της ένωσης δεν συμμετέχουν στην ενεργή ζωή της ένωσης ,στερούνται δικαιώματος ψήφου και των δικαιωμάτων να εκλέγουν και να εκλέγονται….” Που δυστυχώς δεν το λαμβάνει σοβαρά υπόψη του.

Προσπαθεί να εκβιάσει ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ παραπλανώντας και αποκρύπτοντας σημαντικές πληροφορίες από τους συναδέλφους , συκοφαντεί όλους εμάς με δεκάδες ψέματα για το δήθεν πραξικόπημα εναντίον του Κυρίου Κοντώση ,ενώ στην πραγματικότητα εκείνος ήταν ο πρώτος που διαπίστωσε την κωλυσιεργία και την απαράδεκτη συμπεριφορά του τελευταίου κατά των υπολοίπων μελών του προεδρείου.

Προσπαθεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και τις ενέργειες όλων μας ώστε να μην έρθουν στην επιφάνεια οι προσπάθειες που καταβάλουμε καθημερινά όλοι μας.

Συνάδελφοι όλα αυτά εμείς οι νέοι συνδικαλιστές τα έχουμε αφήσει πίσω μας μοχθούμε καθημερινά για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας , πρακτικές και τακτικές προηγούμενων ετών που μας κρατούσαν διαιρημένους ανήκουν στο φαύλο παρελθόν .

Επενδύουμε στην συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Επενδύουμε στην αλήθεια και την αντικειμενική ενημέρωση των θεμάτων που μας απασχολούν .

Έχουμε επιχειρήματα και λύσεις που διασφαλίζουν την βιωσιμότητα των πρακτορείων μας.

Όσοι επιβουλεύονται το εισόδημα μας θα μας βρουν μπροστά τους ενωμένους σαν μια γροθιά, σε πείσμα κάποιον που επενδύουν στην διάσπαση και το διχασμό.

 

 

 

 

 

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΣΑΜΙΟΣ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ε.Π.Π.Α.Π

 

alt